Reva BV

Particulier

Zakelijk

Lucht water warmtepomp

Lucht water warmtepomp
lucht water warmtepomp
Wilt u meer doen aan duurzame energie en ook nog eens besparen? Misschien is dan een lucht water warmtepomp iets voor u! In combinatie met vloerverwarming is het helemaal een interessante optie.
Een lucht water warmtepomp verwarmt namelijk je hele huis en levert meteen ook warm water.

Hoe het werkt? In feite is het net een omgekeerde airco. Er wordt energie aan de lucht onttrokken. Die energie wordt overgedragen aan het water, die vervolgens wordt verwarmd.

Snel terugverdiend!
De levering van deze duurzame energie levert een gemiddeld rendement van 360% op. Als we daar een berekening op loslaten: bij iedere 1.000 watt aan energie die het systeem vraagt, wordt er 3.600 watt warmte teruggegeven. Wanneer dit wordt vergeleken met een gasgestookte centrale verwarming, scheelt dat 50% in de kosten. Zo verdient een lucht water warmtepomp zich wel snel terug!

En verkoeling dan?
Ook voor verkoeling is een warmtepomp ideaal om in te zetten.  In feite werkt de warmtepomp dan net zoals een airco, het geeft koude lucht af. Daarbij gaat de warmte, die wordt afgevoerd, niet verloren. Dit wordt opgeslagen, om bijvoorbeeld warm water te bereiden, op het moment dat het nodig is om te gebruiken.

Wilt u gebruik maken van een lucht water warmtepomp om duurzame energie op te wekken en te besparen op uw energiekosten?
Informeer direct naar de toepassingen en mogelijkheden en maak vrijblijvend een afspraak voor een advies op maat!