Reva BV

Particulier

Zakelijk

CV ketel door Reva BV

Een warm huis
plint radiator
Een verwarming zorgt voor een comfortabel warm gevoel in ieder huis. Wist u dat dit helemaal niet ten koste hoeft te gaan van uw portemonnee of het milieu? In de meeste gevallen gaat u zelfs besparen, wanneer u een energiezuinige CV ketel aanschaft en laat installeren.
Bijkomend voordeel, een goed geïnstalleerd toestel doet wonderen en voorkomt risico’s voor uw gezondheid.

Echt besparen?
De meeste Nederlandse huizen worden met een centrale verwarming (cv) verwarmd. Een cv-systeem bestaat uit drie onderdelen: de warmtebron (zoals een cv ketel), een verspreidingssysteem van de warmte (de radiatoren en leidingen) en het regelsysteem (de thermostaat).

Driekwart van het gasverbruik in een huishouden gaat op aan de verwarming. Dat is gemiddeld zo’n 1.204 kubieke meter per jaar, wat in bedrag resulteert van € 807,– per jaar (prijspeil 2008).
Een mogelijke besparing kan dus best wat opleveren. En als iedereen een klein beetje bespaart, neemt ook de milieubelasting flink af.

Het is weinig moeite om uw huis efficiënter te verwarmen en uw installatie goed te gebruiken. Daarentegen levert het wel veel op: een lagere energierekening, meer veiligheid in huis en minder gezondheidsrisico’s.

Tips voor besparing
Naast het laten installeren van een energiezuinige CV ketel, kunt u zelf ook wat doen om extra te besparen.  Met een aantal eenvoudige tips kunt u het gasverbruik snel verlagen. Bent u bereid te investeren, dan kan uw gasverbruik sterk dalen.

Snel verdiend

  • Bespaar zeven procent op het energieverbruik van uw verwarming door de thermostaat overdag één graad lager te zetten.
  • Zet de thermostaat ’s avonds op tijd omlaag, het liefst al een uur voordat u gaat slapen of de deur uitgaat. Het is namelijk een misverstand dat de nachttemperatuur niet te laag mag worden, omdat het opwarmen in de ochtend te veel energie zou kosten.
  • Sluit de gordijnen, dan houdt u de warmte binnen.
  • Laat uw CV ketel één keer per jaar nakijken, dan werkt hij efficiënter.
  • Neem uw radiatoren regelmatig af met een vochtige doek  tegen het stof. Zo voorkomt u dat er ongezonde stoffen vrijkomen bij verhitting.
  • Zorg voor een goede ventilatie in uw huis. Dat is beter voor uw gezondheid en draagt bij aan een goed werkende verwarming. Gebrek aan verse buitenlucht geeft gezondheidsklachten.

Investeren

  • Een hoog rendement (HR-) ketel verdient zichzelf terug via een lagere energierekening.
  • Als aanvulling op de warmwatervoorziening, kunt u tegelijk met een HR ketel een zonneboiler of warmtepompboiler plaatsen
  • Isoleer het dak, de gevel, de ramen en de vloer van de begane grond. Zorg dan wel meteen voor voldoende ventilatie.

Neem nu contact op met Reva BV en laat u op maat adviseren naar een energiezuinige CV ketel die u direct geld bespaart!